België zal voor het eerst deelnemen aan de Cannes Young PR Lions. Lauren Heeffer en Aurélie Waeterinckx van het PR-kantoor FINN zullen op 20 juni België vertegenwoordigen in de gerenommeerde internationale wedstrijd. Deze twee jonge ‘lions’ wonnen de preselectie die werd georganiseerd door de Belgian Public Relations Consultants Association (BPRCA) waarbij ze een PR strategie voor een fictieve NGO uitdachten. In Cannes krijgen ze 24 uur de tijd om een campagne uit te werken. Die zullen ze in 5 minuten moeten voorstellen aan een professionele jury. Of ze die kunnen overtuigen wordt op 23 juni bekend gemaakt.

Preselecties

België stuurt dit jaar voor het eerst een team naar Cannes in de categorie Young PR Lions. De Nederlandstalige Lauren Heeffer en de Franstalige Aurélie Waeterinckx van FINN PR werden gekozen om België te vertegenwoordigen.

In april dit jaar wonnen zij de preselectie georganiseerd door de BRCA (Belgian Public Relations Consultants Association). Met hun creatief idee overtuigden de twee Brusselse dames de jury, die bestond uit Chris Van Roey (CEO UBA), Pieter Soete (Professor Communicatie Management aan Howest), Damien Lemaire (Hoofdredacteur Media Marketing) en Anja D’Hondt (BPRCA).

“We namen het op tegen vijf andere PR kantoren,” legt Aurélie Waeterinckx, PR consultant bij FINN PR uit. “Lauren en ik vullen elkaar goed aan en vormden daardoor een hecht team. Dat zal ook onze troef zijn in Cannes. We gaan er alles aan doen om te laten zien dat België een plek verdient in de Cannes Young PR Lions.”

“We zijn erg verheugd dat we België mogen vertegenwoordigen in Cannes”, voegt Lauren Heeffer, Senior PR Consultant (FINN) toe. “De PR-sector is van nature iets bescheidener, maar dit is een uitgelezen kans om Public Relations als discipline meer in de schijnwerpers te zetten. We merken dat creativiteit alsmaar belangrijker wordt in ons vak, en dat we ook meer en meer in het vaarwater van marketing komen.”

Cannes Young PR Lions

In Cannes zullen Aurélie en Lauren het opnemen tegen de absolute wereldtop in Public Relations. Vorig jaar won Japan de wedstrijd, het Verenigd Koninkrijk werd tweede. Het niveau belooft hoog te liggen.

“Lauren en Aurélie werken dagelijks aan diverse campagnes waarvoor een stevige portie creativiteit nodig is. Bij FINN moedigen we zelfstandig en onafhankelijk werken enorm aan. We hebben er dus het volste vertrouwen in dat zij de nodige competenties bezitten om hun mannetje te staan ten opzichte van het PR talent van de rest van de wereld,” zeggen Kristien Vermoesen en Raf Weverbergh, managing partners van FINN.

De Cannes Young PR Lions is een wedstrijd voor jonge Public Relations professionals onder 28 jaar. De Cannes Lions is het grootste evenement ter wereld op gebied van marketing en reclame. België wordt er meestal sterk vertegenwoordigd.

Any project in mind?